RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нові санкції США проти Росії: Трамп прийняв несподіване рішення

Президент США Дональд Трамп вирішив відкласти нові санкції проти Росії, введення яких з понеділка, 16 квітня, анонсувала постпред США Ніккі Хейлі.

Про це повідомляє The Washington Post.

Так, як передає видання, в неділю ввечері, 15 квітня, Трамп провів зустріч зі своїми радниками з національної безпеки. Під час неї американський лідер висловив обурення тим, що новий пакет санкцій він не зміг достатньо вивчити, а його введення вже анонсували.

WP, виходячи з даних своїх співрозмовників, наполягає на тому, що Трамп навряд чи введе нові санкції проти Росії, "поки для цього не з'явиться відповідний привід".

При цьому, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс уточнила, що "в адміністрації вивчають можливість нових санкцій в найближчому майбутньому".

Що стосується передчасної заяви постпреда США Ніккі Хейлі про введення нових санкцій проти Росії, що стосуються підприємств, пов'язаних з поставками обладнання та технологій хімічної зброї в Сирію, то вона була її особистою ініціативою і дипломат зробила помилку, "яку тепер необхідно усунути".

Як повідомляв "Апостроф", введення нових санкцій США проти Росії було викликано хімічною атакою в сирійській Думі 7 квітня, в ході якої близько 100 людей загинули, ще близько тисячі постраждали. При цьому головний пропагандист Кремля нахабно заявив, що ніякої хіматаки зроду не було.