RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У США продемонстрували зброю нового покоління: опубліковано відео

У Вашингтоні відкрилася найбільша в США виставка озброєнь, на якій продемонстрували макет нового американського корабля з лазерною гарматою, гвинтівку "вбивцю дронів", нові системи нічного бачення і собак-супутників для поранених ветеранів.

Про це повідомляє ТСН.

"На відміну від російських мультиків, якими Путін лякав світ, розповідаючи про надсучасні російські ракети, в Штатах все можна помацати руками", - повідомляють кореспонденти видання.

Деякі з представлених на виставці експонатів, вже готові до використання, як наприклад корабель USS Portland, на який незабаром буде встановлена лазерна гармата, що пройшла випробування в Перській затоці.

Також на виставці була представлена гвинтівка, яка знищує дрони, її кут ураження - 30 градусів. Відзначається, що такий постріл б'є відразу на всіх частотах і від'єднує від дрона бази управління.

Крім того, за відвідувачами в залі пильно стежить камера - частина ультрасучасної системи нічного бачення. Повідомляється, що вона показує повну картину нічного поля бою з надзвичайною деталізацією. Чітке інфрачервоне зображення можна побачити на відстані 20 кілометрів.

Важливою для армії є не тільки безпосередньо зброя, а й засоби, які допомагають лікуванню і реабілітації солдат. Тому на виставці були і живі експонати.

"Ми тренуємо собак-супутників для поранених ветеранів, але найбільшим сенсом в цьому є те, що наші тренери - теж військові. Ми називаємо це реабілітацією шляхом виконання місії. Собак тренують по 16-18 місяців. Вони у нас дуже талановиті, це прекрасна терапія ", - зазначила тренер собак Алісон Пітчер.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Дональд Трамп заявив, що підписаний ним 23 березня бюджет на 2018 фінансовий рік дозволить, зокрема, значно посилити американську армію.