RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Тоді США - це Англія: в мережі бурхливо відреагували на скандальну заяву Трампа про Крим

Американський лідер Дональд Трамп заявив лідерам "Великої сімки", що Крим російський, оскільки жителі півострова розмовляють російською.

Про це він заявив на вечері з лідерами G7 в рамках саміту в Канаді, повідомляє BuzzFeed News з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Відзначається, що під час вечері Трамп поцікавився, чому лідери G7 встали на сторону України і виключили Росію після незаконної анексії Криму, яка була проведена під прикриттям "захисту російськомовного населення".

За даними джерела, президент США також назвав Україну однією з найбільш корумпованих держав світу.

У Білому домі не коментують відповідні дані, а видання відзначає, що поки незрозуміло, серйозно висловився Трамп або в жарт.

"Кілька країн напружилися", "Брайтон Біч - російський. Там всі російською говорять", "Ізраїль за цією логікою теж російський", "Перший крок до анексії Англії... там же всі говорять... американською?" , "Мені страшно уявити, скільки американських штатів він тепер оголосить мексиканськими", "Ну тоді США - англійські", "Там вся Каліфорнія, Техас і Аризона суцільна Мексика, а та, в свою чергу, - Іспанія", - прокоментували заяву в мережі.

У той же час, деякі користувачі засумнівалися, що Трамп насправді сказав це. "Швидше за все черговий фейк. Або він щось інше мав на увазі, як завжди)", - додали в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трамп звинуватив адміністрацію свого попередника Барака Обами в пасивній реакції на анексію Криму Росією.