RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У США зробили емоційну заяву про Сєнцова і Крим

США обурені відмовою Росії допустити українського омбудсмена Людмилу Денисову до українського політв'язня Олегу Сєнцова.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми вражені, що РФ відмовила українському омбудсмену в доступі до українського режисера і активіста Олега Сєнцова, який страждає в ув'язненні в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі", - підкреслила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс.

Вона нагадала, що Сєнцов з 14 травня оголосив голодування, домагаючись звільнення всіх українських політв'язнів. Крім того, в США стурбовані станом ще одного українського незаконно засудженого Володимира Балуха.

"Ми також стурбовані станом активіста Володимира Балуха, який голодує вже 95-й день. Російська влада повинна негайно дозволити українському омбудсмену доступ до цих затриманих і без зайвих затримок звільнити всіх, кого незаконно утримує", - додала вона.

До того ж, США наполягають на тому, що ніколи не визнають анексію Росією Криму.

"Ми не визнаємо і ніколи не будемо визнавати спробу Росії анексувати Крим. Кримські санкції щодо Росії будуть залишатися в силі, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні", - також заявила Сайдерс.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про серйозні проблеми зі здоров'ям у голодуючого Сєнцова.