RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Волкер зробив важливу заяву по визнанню США анексії Криму

Спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер заявив, що США не збираються визнавати анексію Криму Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу Ost West.

"Я думаю, що американські медіа поспішили з історією про можливість визнання анексії Криму. Білий дім висловився в подальшому дуже ясно - радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс прояснили, що США не планують визнавати російську анексію Криму. Так і слід розуміти американську позицію", - впевнений він.

Волкер також підкреслив, що адміністрація президента США Дональда Трампа і раніше демонструвала послідовний підхід у підтримці України з питання її територіальної цілісності.

"Говорячи про Україну ширше, я думаю, що Україна знає, що США дуже підтримували її в питанні відновлення суверенітету країни, її територіальної цілісності і світу, особливо в районах Східної України, де тривають бої. І я думаю, що адміністрація (а вже півтора року це адміністрація Трампа) демонструвала послідовний підхід у цьому питанні", - додав спецпредставник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії визнали, що російські пропагандистські телеканали все рідше звертаються до тем Криму і війни на Донбасі.