RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Президента Венесуели намагалися вбити в прямому ефірі: момент потрапив на відео

У Венесуелі під час святкування 81-ї річниці створення Боліварської національної гвардії стався замах на президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Reuters.

Так, під час виступу президента Мадуро прогримів вибух, який налякав усіх присутніх на параді. На кадрах, які транслювалися в прямому ефірі місцевого телебачення, видно, що почувши вибух, учасники параду кинулися навтьоки, а охорона Мадуро, трохи забарившись, прикрила його живим щитом. Сам президент Венесуели, схоже, також не відразу зрозумів, яка небезпека йому загрожувала.

Як повідомляє агентство Efe, на президента напали, використавши безпілотник. Зазначається, що апарат із вибухівкою помітив снайпер із охорони президента і збив його.

За даними журналіста Романа Камачо, безпілотник був споряджений вибухівкою. Ні президент, ні чиновники, під час того, що сталося не постраждали.

У той же час місцеві ЗМІ повідомляють, що семеро військовослужбовців зазнали поранень.

Уже після замаху Мадур виступив із заявою, повідомивши, що частина учасників замаху на нього вже затримана. На його думку, за замахом стоять права опозиція Венесуели і колумбійські праві сили на чолі з президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом.

"Прощення не буде", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", в столиці штату Меріленд, Аннаполіс (США) сталася стрілянина в редакції Capital Gazettе, в якій четверо людей загинули, ще 20 осіб отримали поранення.