RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Справа Манафорта: стало відомо, куди людина Трампа ховала гроші Януковича

Колишній політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт приховував зароблені в Україні мільйони доларів за допомогою підставних компаній в офшорах.

Про це під час судового засідання в США розповів головний свідок у справі, колишній бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс, передає The Associated Press.

Гейтс зачитав назви більше десятка фіктивних підприємств, які він і Манафорт відкрили на Кіпрі, Сент-Вінсент і Гренадіни, а також у Великобританії, щоб приховати доходи від політичної консалтингової роботи Манафорта. На рахунки цих фірм українські клієнти Манафорта переводили гроші.

На питання, чи були гроші на рахунках цих компаній доходами Манафорта, Гейтс відповів: "Так". Свідок зазначив, що Манафорту за його роботу в Україні заплатили мільйони доларів, передає також The Washington Post.

Коли прокурор почав питати Гейтса про мотиви українських мільярдерів, які займаються політикою, зокрема, Ріната Ахметова, суддя зупинив його, заявивши, що це не стосується справи.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа і екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт заробив більше 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні.