RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Скандал в США: Трампа хотіли усунути від влади

Заступник генпрокурора США Род Розенштайн, який грає ключову роль в розслідуванні втручання Росії в президентські вибори в США, в 2017 році пропонував поставити "прослушку" і завербувати членів адміністрації Трампа щоб усунути його від влади.

Про це пише газета The New York Times.

Так, про цю пропозицію Розенштайна стало відомо навесні 2017 року під час зустрічі з працівниками Мін'юсту відразу ж після звільнення Трампом директора ФБР Джеймса Комі. Він запевняв, що таким чином вдасться викрити хаос в адміністрації Трампа.

Розенштайн також нібито заявив, що вважає за можливе завербувати міністра юстиції Джеффа Сешнса і міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі (в той час), який зараз очолює адміністрацію президента, щоб спробувати відсторонити Трампа з посади по 25-й статті Конституції США, яка стосується здатності президента виконувати свої обов'язки.

Підкреслюється, що пропозиції Розенштайна не були реалізовані, але сам він назвав цю інформацію "неточною і фактично невірною".

У той же час, за даними CNN, після звільнення він поспішив спростувати той факт, що пропонував записувати розмови Трампа і заявив, що не обговорював плани по відстороненню Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США розгорівся скандал зі зломом пошти Клінтон.