RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Нові санкції і зброя: екс-посол США озвучив важливу дату для України

У найближчі два-три місяці США оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з атакою українських кораблів в Азовському морі та організують нове постачання зброї в Україну.

Про це заявив екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Хербст, передає Радіо Свобода.

"Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США нададуть зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією. Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум - дванадцяти тижнів з'явиться ця сильніша відповідь США. І, крім санкцій, це буде військова допомога Україні", - зазначив він.

Він зазначив, що "зараз досить аргументів і для надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що і іншого військового обладнання".

Також Гербст уточнив, чи йде мова про летальне озброєння.

"Немає питань - протикорабельні ракети допомогли б. В США вистачає крилатих ракет Гарпун, в основі дії яких - технології, розроблені 30 років тому, - і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато більш сучасні ракети", - сказав він.

Також за його словами, ефективною і найкращою відповіддю на агресію РФ могли б бути санкції проти найбільшого російського банку або заборона російським судам заходити в американські порти, порти ЄС.

"І надання Україні зброї. Ось що було б адекватною відповіддю. Думаю, навіть після оголошення додаткових санкцій політика Москви в 2019 році не зміниться. Вони будуть дивитися, що станеться після українських президентських виборів, потім парламентських виборів", - переконаний дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше був опублікований список розвідників Путіна, що потрапили під санкції США.