RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Гуманітарна криза" в США: Трамп виступив зі зверненням до американців

Увечері вівторка, 8 січня, президент США Дональд Трамп виступив з телевізійним зверненням до жителів країни, в якому наполіг на будівництві сталевого бар'єру на кордоні з Мексикою, щоб зупинити "гуманітарну кризу", в результаті якої щотижня гинуть 300 американців.

Про це повідомляє Голос Америки.

Президент заявив, що в результаті нелегальної імміграції страждають всі жителі США. Він назвав південний кордон країни з Мексикою "ситом", через яке щодня надходять наркотики і проникають злочинці. В результаті передозування наркотиків, за словами президента, щотижня гинуть 300 американців. "Це - гуманітарна криза", - заявив Трамп.

При цьому, за його словами, він прийняв "тверде рішення" припинити цю гуманітарну кризу. Адміністрація Трампа представила Конгресу детальний план, в якому детально розписується рішення цієї проблеми. "Ці ресурси необхідні для забезпечення безпеки всієї країни", - підкреслив Трамп.

При цьому Трамп підкреслив, що на прохання демократів, на кордоні буде збудовано сталевий бар'єр, а не бетонну стіну.

"Стіна на кордоні дуже швидко себе окупить. Вартість нелегальних наркотиків, (що потрапляють в США) перевищує 500 000 000 000 доларів на рік - набагато більше, ніж 5,7 мільярда, на які ми зробили запит до Конгресу (на будівництво стіни). Стіна також буде оплачена опосередковано за рахунок нової торгівельної угоди, яку ми підписали з Мексикою", - заявив Трамп.

Відразу після звернення президента з відповідним словом виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. Вони обидва закликали президента негайно відновити повну роботу уряду і не робити американський народ заручником недалекоглядної політики Трампа.

Так, Ненсі Пелосі заявила, що демократи виступають за зміцнення безпеки кордону і готові виділити кошти з бюджету на конкретні потреби. Однак американський платник податків, за словами спікера Палати представників, "не платитиме за дорогу і неефективну стіну". Вона додала, що необхідно вести боротьбу зі злочинністю, проте, на думку Пелосі, "жінки і діти не є гуманітарною загрозою" для безпеки США.

Нагадаємо, суперечка між республіканцями і демократами щодо фінансування цієї президентської ініціативи призвела до часткового закриття роботи уряду, яке триває вже 18 днів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий російський карикатурист висміяв ініціативу Трампа з будівництвом стіни з Мексикою.