RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Путін відправив "іхтамнетов" для захисту венесуельського друга - ЗМІ

В останні кілька днів до Венесуели прибули представники приватних військових компаній РФ для охорони президента Ніколаса Мадуро на час протестів опозиції.

Про це пише Reuters, посилаючись на власні джерела.

Один зі співрозмовників, близький до ПВК, також повідомив, що до Венесуели спрямований їх контингент, але не уточнив, коли вони прибули і яке їх завдання.

Одне з джерел агентства - отаман козацького товариства "Ховріно" Євген Шабаєв, розповів, що в Венесуелі знаходиться близько 400 росіян з ПВК, але цю інформацію не підтверджують інші джерела.

За словами Шабаєва, контингент вилетів в країну з Куби за добу-дві до того, як голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Метою незалежної охорони він назвав недопущення захоплення Мадуро співчуваючими опозиції співробітниками власних служб безпеки.

За інформацією інших джерел, контингент російських ПВК в Венесуелі був мінімум з президентських виборів 2018 року, але нещодавно він дійсно був посилений дрібними групами, які прибули з третіх країн.

Російське Міноборони не відповіло на запит агентства, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що "не має такої інформації".

Як повідомляв "Апостроф", раніше була названа причина, по якій в Росії злякалися "переверота" в Венесуелі.