RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У США вперше здійснила політ нова бойова "Валькірія": опубліковані фото і відео

Американська компанія Kratos Unmanned Aerial Systems спільно з фахівцями Дослідницької лабораторії ВПС США провела перші льотні випробування демонстратора веденого безпілотного літального апарату XQ-58A Valkyrie.

Про це пише nplus1.ru.

Згідно з повідомленням авіабази ВПС США "Райт-Паттерсон", безпілотник, створений для польотів в зв'язці з пілотованими винищувачами, здійснив перший політ 5 березня 2019 року, а його перевірки були визнані успішними.

БПЛА відноситься до класу навколозвукових апаратів з великою дальністю польоту. Випробування XQ-58A проводилися на полігоні в Юмі в Арізоні. Тривалість першого польоту апарату склала 76 хвилин.

За заявою Дослідницької лабораторії ВПС США, з моменту початку розробки до першого польоту апарату пройшло 2,5 роки. В цілому в рамках програми випробувань апарат повинен зробити п'ять польотів, під час яких фахівці перевірять роботу бортового обладнання, аеродинамічні характеристики, системи зльоту і посадки.

Технічні подробиці про новий апарат не розкриваються. Відомо тільки, що апарат має в довжину 9,1 метра і розмах крила 8,2 метра. Він здатний нести бойове навантаження масою 272 кг на внутрішніх відсіках озброєння або на зовнішній підвісці та виконувати польоти на висоті до 13,7 тисячі метрів.

В даний час кілька американських компаній на замовлення ВВС США займаються розробкою демонстраторів безпілотних ведених, які будуть використовуватися для оцінки необхідності таких апаратів у військах і визначення кола завдань для апаратів такого класу. За оцінкою військових, безпілотні ведені могли б брати на себе частину бойових функцій пілотованого літака.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео випробувань в США літака SpaceShipTwo.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: США, авіація