RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Венесуелі стався масштабний блекаут: опубліковані фото і відео

У Венесуелі увечері 7 березня сталося масштабне відключення електрики в 23 з 25 штатів, а також в столиці - Каракасі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В результаті припинив роботу венесуельський міжнародний аеропорт Майкетія, знеструмлені кілька ліній метро. У столиці Венесуели також спостерігаються перебої з мобільним зв'язком.

Національна електрична компанія Венесуели (Corpoelec) повідомила, що причиною перебоїв з подачею електрики стала диверсія на найбільшій гідроелектростанції країни "Ель-Гурі".

"Це частина електричної війни проти держави", - заявили в компанії.

У свою чергу президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив "американський імперіалізм" в причетності до перебоїв з електропостачанням в країні.

"Електрична війна, оголошена та очолювана американським імперіалізмом проти нашого народу, буде переможена", - написав він у Twitter.

Міністр енергетики Луїс Мот Домінгес пообіцяв, що проблеми з електрикою усунуть протягом трьох годин, проте його оптимізм виявився невиправданим. Тим часом жителі декількох районів Каракаса в четвер увечері вийшли на вулиці, вимагаючи від влади відновити електропостачання.

Аварії в сфері електроенергетики трапляються в Венесуелі всі частіше. Влада традиційно бачать в них підступи імперіалізму. Однак представники національної Федерації працівників сфери електропостачання Венесуели неодноразово заявляли, що аварії в профільній сфері пов'язані зі зносом обладнання та нестачею ресурсів для виконання профілактичного обслуговування мереж і підстанцій.

Як повідомляв "Апостроф", в Венесуелі проходять масові протести проти уряду Ніколаса Мадуро. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Переворот в Венесуелі: є два виходи, але Путін не допомож