RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ілон Маск розповів, як жадібність росіян підштовхнула його до космічного прориву: відео

Американський винахідник, засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що до створення компанії, яка займається польотами в космос його підштовхнула жадібність росіян.

В інтерв'ю директору NASA Джиму Брайденстайну Маск згадав про свій візит до Росії, де хотів придбати балістичну ракету.

"На самому початку я не збирався засновувати ракетну компанію... Я хотів запустити на Марс просту місію з рослинами, таку собі оранжерею... Я просто хотів допомогти NASA збільшити бюджет, а потім росіяни почали вимагати від мене набагато більше, ніж я міг собі дозволити. Вони зажадали навіть більше грошей, ніж у мене взагалі було. Заради однієї тільки місії! Це явно був не мій варіант. І ось тоді я і задумався, чи є якісь способи здешевити існуючі ракетні системи, особливо американські", - розповів він.

У той же час блогер Завполіт Закідонскій в Twitter зазначив, що "Роскосмос" свого часу також різко завищив вартість відправки американських астронавтів у космос.

"Роскосмос" брав з американців по $20 млн за кожного астронавта запущеного в космос. Але апетити російських космічних говноедов росли обганяючи російську інфляцію і з минулого року запуск кожного астронавта наблизився до 80 млн нікчемних американських папірців", - написав він.

"Ще на зорі SpaceX було відомо, що Маск зв'язувався з "Роскосмосом" на предмет співпраці та закупівлі двигунів. Його відшили і хлопець вирішив зробити свій двигун", - зазначив в свою чергу один з коментаторів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Маск в мережі поставив на місце зарозумілу Росію, відзначивши роль України в історії космонавтики.