RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гучне розслідування про зв'язки Трампа з Росією завершено: що буде далі

Слідча група, яку очолює спецпрокурор Роберт Мюллер, закінчила розслідування обставин російського втручання у вибори в США 2016 року.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Доповідь спецпрокурора було передано Міністерству юстиції США.

Як зазначається, доповідь не буде негайно доступна для громадськості: відповідні рішення повинен прийняти генпрокурор США Вільям Барр.

Барр поінформував законодавців, що вивчає доповідь і, після консультацій зі своїм заступником і Мюллером, визначить - яка інформація буде надана Конгресу. Раніше Барр давав зрозуміти, що конгресмени і сенатори можуть отримати цю інформацію вже на вихідних.

Представник Білого дому заявив, що поки не отримав текст доповіді та що подальші кроки залежать від генпрокурора Вільяма Барра.

До цього моменту слідча група успішно приховувала хід розслідування від ЗМІ та громадськості.

За час роботи групи було пред'явлено більше 200 звинувачень 34 фізичним і двом юридичним особам. 26 обвинувачених - громадяни Росії.

Шестеро - колишні радники президента США Дональда Трампа: Майкл Флінн, колишній радник президента з національної безпеки; Пол Манафорт, колишній глава виборчого штабу; Рік Гейтс, колишній заступник глави виборчого штабу; Майкл Коен, колишній особистий адвокат Трампа і Роджер Стоун, колишній радник Трампа.

Сім обвинувачених визнали себе винними в скоєнні всіх або частини інкримінованих їм злочинів, п'ять були визнані винними судом.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", американське ФБР з липня 2017 року стежило за Майклом Коеном, колишнім адвокатом президента країни Дональда Трампа.