RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США підготували нові "стримуючі" санкції проти Росії

З'явився законопроект про нові санкції проти Росії, який спрямований на стримування Кремля від втручання у вибори в США.

Про це повідомляє Reuters.

Уточнюється, що документ передбачає необхідність того, що директор Національної розвідки США (DNI) протягом 30 днів після будь-яких виборів федерального масштабу в США повинен буде відзвітувати, втручалася в них Росія (або інша країна).

Якщо втручання у вибори буде виявлено, то протягом 10 днів вводити санкції. Відповідно до цього закону під санкції можуть потрапити декілька російських банків зі списку: Сбербанк, Банк ВТБ, Газпромбанк, Зовнішекономбанк і Россельхозбанк.

Санкції також передбачають заборону на всі операції, які підпадають під юрисдикцію США, щодо російського суверенного боргу, російських державних облігацій і боргу будь-якої організації, що належить або контролюється урядом Росії. Також обмежувальні заходи пропонується поширити на енергетичний і оборонний сектори російської економіки.

Санкції будуть включати заморожування будь-яких активів в Сполучених Штатах, на які націлено санкції, включаючи високопоставлених російських політичних діячів і лідерів бізнесу.

Новий законопроект Сенат розгляне попередньо 3 квітня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США підготували нові санкції проти Росії через Україну.