RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Трампа намічаються проблеми: з'явився цікавий прогноз щодо виборів в США

Нинішньому президенту США Дональду Трампу не варто скидати з рахунків мільярдера і медіа-магната Майкла Блумберга, який офіційно оголосив про намір висунути свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії, оскільки той може задіяти свої медійні ресурси і завдати удару по Трампу, залишивши його без президентського крісла.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"З одного боку, у Блумберга - величезний фінансовий ресурс і непогане реноме з часів перебування мером Нью-Йорку. Він позиціонує себе як центрист, що важливо у світлі посилення лівого флангу. З іншого, однозначного лідера перегонів немає, і Блумберг ще більше розтягне голоси. Його висування є пробним кроком, розвиток подій покаже його реальні шанси", - сказав "Апострофу" американіст, професор КІМО Сергій Галака.

Неоднозначно на висунення Блумбмерга реагують і американські оглядачі. Зокрема, редактор Los Angeles Times Джон Хейлі зазначив, що "попри те, що Блумберг - мільярдер і доволі впізнаваний по всій країні, опитування демонструють, що виборці-демократи набагато більш схильні підтримувати ліберальних кандидатів, а не поміркованих, окрім Джо Байдена". Багато прихильних до демократів ресурсів висловлюють побоювання, що Блумберг лише нашкодить поміркованому крилу Демпартії, якому краще було б об’єднатися навколо Байдена. Тим не менш, існують і голоси "за" Блумберга. Зокрема, його сильною стороною оглядач National Review Кевін Вільямсон назвав те, що "насправді, у Блумберга є що запропонувати і ліберальним, і консервативним виборцям".

Як вже зазначалося, найперше, що цікавить виборців-демократів, а саме вони на праймеріз вирішують, хто, власне, буде кандидатом у президенти, є спроможність перемогти Трампа. А з цим у Блумберга буде набагато менше проблем, аніж у його конкурентів. Його фінансові та медійні ресурси цілком можуть скласти конкуренцію президентським, відсутність контроверсійних, за американськими міркам, ідей, як у Елізабет Воррен та Берні Сандерса, чи нетрадиційної сексуальної орієнтації, як у Буттіджича значно утруднюють ведення кампанії проти нього. До того ж всі останні роки Білий дім концентрувався на Байдені, як вірогідному головному опоненті, і розробляти стратегію проти Блумберга доведеться ледь не з нуля.

Детальніше про те, які шанси у Блумберга обійти конкурентів-демократів і відібрати у Трампа Білий дім в 2020 році, читайте в матеріалі "Апострофа": Кінець Трампу? На вибори в США йде медіамагнат і мільярдер.