RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

США завдали повітряного удару по Багдаду, знищивши відомого генерала: фото і відео

США завдали ракетного удару неподалік від міжнародного аеропорту в Багдаді, в результаті чого було ліквідовано командира елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) іранського генерал-майора Касема Сулеймані.

Про це повідомляє Reuters.

"За вказівкою президента збройні сили США зробили рішучі оборонні дії, щоб захистити персонал США за кордоном, убивши Сулеймані", - йдеться в заяві міністерства оборони, яке цитує Bloomberg.

Крім Сулеймані, в результаті удару загинув заступник командувача Силами народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс і ще п'ять осіб.

Як уточнюється на сайті американського оборонного відомства, генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і у всьому регіоні.

"За вказівкою Президента американські військові зробили рішучі оборонні дії для захисту американського персоналу за кордоном, убивши Касема Сулеймані, командувача силами "Кудс" Корпусу Вартових Ісламської революції, оголошеної в США терористичною організацією. Сулеймані і "Кудс" відповідальні за загибель сотень американців і членів коаліції і поранень тисяч інших. За останні кілька місяців він організував напади на коаліційні бази в Іраку, включаючи напад 27 грудня, який призвів до загибелі і поранень американського і іракського персоналу. Генерал Сулеймані також схвалив напад на посольство США в Багдаді, яке відбувся на цьому тижні. Цей удар було спрямовано на стримування майбутніх планів іранських атак. США будуть вживати всіх заходів для захисту громадян і інтересів незалежно від їх знаходження в світі", - йдеться в заяві Пентагону про вбивство Сулеймана.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США заявили про проведення операції по ліквідації ватажка "Ісламської держави" (ІГІЛ) Абу Бакра аль-Багдаді.