RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трамп порівняв пандемію коронавірусу з великими трагедіями останніх 100 років

Наслідки пандемії коронавырусу в Сполучених Штатах більш значні, ніж атака на Перл-Харбор під час Другої світової війни або теракт 11 вересня 2001 року.

Про це заявив президент США Дональд Трамп на зустрічі з журналістами в Білому домі.

"Ми пережили найгіршу атаку, яка коли-небудь була в нашій країні. Це гірше, ніж Перл-Харбор. Це гірше, ніж Всесвітній торговий центр (теракт 11 вересня 2001 року, - "Апостроф") І цього не повинно було статися", - сказав американський лідер.

Нагадаємо, що внаслідок несподіваної атаки Японії в 1941 році на військово-морську базу в Перл-Харборі на Гаваях загинуло понад 2 400 американських солдатів, після чого США було втягнуто в Другу світову війну.

В результаті терористичних атак 11 вересня 2001 року загинуло близько 3000 осіб, що призвело до проведення США антитерористичних операцій в Іраку, Афганістані та інших країнах.

За останніми даними, в результаті глобальної пандемії коронавірусу загинуло близько 70 тисяч американців, жорсткі заходи по соціальному дистанціювання привели до уповільнення економіки.

Як повідомляв "Апостроф", секретні служби США прийшли до висновку, що влада Китаю приховували спалах коронавируса в країні з корисливою метою.