RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Безліч арештів: Трамп пригрозив учасникам протестів в США армією

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність використовувати "необмежену міць" армії та відправити військових в Міннеаполіс (штат Міннесота), де не припиняються масові акції протесту після вбивства поліцейськими афроамериканця.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Перетин кордонів штатів для підбурювання до насильства - це федеральний злочин! Ліберальні губернатори та мери повинні вести себе набагато жорсткіше, інакше федеральний уряд вступить в справу та зробить те, що потрібно зробити, включаючи використання необмеженої потужності наших Збройних сил та безліч арештів", - зазначив президент США.

Він також заявив журналістам, що військові можуть бути "дуже швидко" відправлені в Міннеаполіс

"Наші військові готові, мають волю та навички, якщо вони (місцева влада) коли-небудь захочуть викликати наші збройні сили. Ми можемо відправити військових на місце дуже швидко", - сказав Трамп.

За інформацією Reuters, Міністерство оборони США дало наказ кільком офіцерам військової поліції бути готовими до розгортання в Міннеаполісі.

Масові протести в Міннеаполісі в останні дні травня переросли в заворушення з підпалами та мародерством. Пізніше заворушення почали поширюватися по всій країні.

Як повідомляв "Апостроф", 30 травня стало відомо про перше вбивство силовика в ході масових протестів у США.