RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Facebook "покарав" Трампа за фейк про коронавірус

Facebook позбавив передвиборний штаб президента США Дональда Трампа права розміщувати нові повідомлення під приводом, що глава Білого дому поширює неправдиву інформацію про коронавірус.

Про це повідомляє BBC.

Так, соціальна мережа видалила повідомлення на сторінці, де було розміщено посилання на інтерв'ю Трампа телепрограмі "Fox & Friends". В опублікованому фрагменті відео глава Білого дому заявив, що продовжує наполягати на відкритті шкіл в США і відновлення занять для учнів, оскільки, на його думку, "діти мають майже повний імунітет від коронавірусу".

"У це важко повірити. Я не знаю, як ви до цього ставитеся, але діти мають більш сильну імунну систему, ніж ми. Особливо по відношенню до цього. І у них немає з цим проблем. У них просто немає проблем", - заявив Трамп.

Через кілька годин після публікації повідомлення було видалено зі сторінки президента США в соцмережі. Представник Facebook пояснив, що компанія була змушена зробити це, тому що опубліковане відео "містить помилкові твердження про те, що якась група людей має імунітет від коронавірусу".

"Це порушує нашу політику по відношенню до розповсюдження шкідливої дезінформації про Covid", - прокоментував ситуацію представник Facebook.

Штаб глави Білого дому назвав дії соцмережі "кричущими і упередженими", і звинуватив Facebook у підіграванні демократам на майбутніх виборах.

Тим часом Центр по контролю і запобіганню захворюванням США (СDC) рекомендує обмежити будь-які контакти дітей, включаючи спільні ігри з однолітками, пропонуючи замінити їх "віртуальними контактами". Більшість штатів США оголосили про закриття шкіл до січня 2021 року перенісши уроки онлайн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберта О'Брайена підтвердили коронавірус. У Білому домі заявили, що О'Брайен перебуває вдома на самоізоляції і продовжує працювати.