RU  UA

США під ударом двох стихій: кількість жертв збільшилася

Сполучені Штати накрила чергова стихія. Не встигли ще загасити наймасштабніші пожежі в Каліфорнії, як на південно-східні штати налетів ураган "Саллі".

Деталі - у сюжеті ранкового випуску Апостроф News о 10:00.

Алабама. Ураган "Саллі", який вже кілька днів вирує на південному узбережжі США, забрав життя людини. Що призвело до смерті - поки невідомо. Ще один житель штату Алабама зник безвісти.

Через масштабну повінь майже чотири сотні американців терміново евакуювали. У штатах Алабама та Флорида без електрики залишилися понад 500 тисяч людей.

Подолати наслідки стихії допомагають спецслужби. Лише за кілька днів там провели близько 600 пошуково-рятувальних операцій. Нині ураган посилився і рухається на північ США - у штати Джорджія і Південна Кароліна.

Каліфорнія. Дим від каліфорнійських пожеж вже досягнув північно-європейських країн.

Експерти кажуть: цьогорічні пожежі на заході США стали найсильнішими з початку 2000-х років. Пожежна активність у країні перевищила показники минулих років у сотні разів.

За даними Європейській службі моніторингу атмосфери, дим потрапив в атмосферу над Північною Америкою, США та Канадою. Звідти його віднесло до північної Європи. Прогнозують: до наступних вихідних дим знову перетне Атлантику.

Зазначимо, що пожежі у США тривають майже місяць. Від стихії вже загинули більше 30 людей, ще 16 - пропали без вісти. Полум'я знищило майже півтора мільйона гектарів лісу.