RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

З'явилися дані про небезпечний побічний ефект препарату, яким лікують Трампа від Covid-19

Препарат ремдесивір, який використовують для лікування коронавірусної хвороби у президента США Дональда Трампа, міг викликати побічні ефекти у пацієнтів з COVID-19 у Європі - вони згодом мали проблеми з нирками.

Про це пише Deutsche Welle.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) розпочало перевірку препарату ремдесивір (Remdesivir), який використовують для лікування COVID-19 через інформацію, що деякі пацієнти, які приймали препарат, згодом страждали на порушення у роботі нирок. Експерти EMA з'ясовують, чи могло це стати наслідком вживання ремдесивіру або ж наслідком зараження коронавірусом.

EMA дозволяє ремдесивір виключно для лікування дорослих пацієнтів з COVID-19 у віці від 12 років і старше.

Нинішні оцінки щодо дієвості ремдесивіру, який є препаратом для лікування лихоманки Ебола, базуються на дослідженні Інституту алергії та інфекційних захворювань США (NIAID), відповідно до якого ремдесивір може значно прискорити лікування хворих на COVID-19.

Ремдесивір був розроблений американською компанією Gilead, у США та Японії препарат вже отримав спеціальний дозвіл на лікування спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", коронавірус не завжди має типові симптоми у вигляді лихоманки, задишки і кашлю, бувають випадки, коли він вражає нервову систему.