RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У США пройшли випробування новітньої БМП Bradley, здатної відстежувати відразу дві цілі: фото

Армійці США розпочали випробування нової версії бойової машини піхоти "Bradley" - M2A4. Перші зразки вже надійшли на озброєння підрозділів 3-го кавалерійського полку 1-ї кавалерійської дивізії, яка розташовується на базі Форт-Худ у Техасі.

Про це йдеться в повідомленні 1st Cavalry Division в Twitter.

Модернізована машина бойової піхоти "Bradley" розроблена компанією BAE Systems в рамках контракту з армією США. Нова версія відрізняється форсованим 8-циліндровим дизельним двигуном Cummins VTA903E-T675 потужністю в 675 сил (замість 600 в M2A3), який дозволяє зберегти динаміку БМП на колишньому рівні навіть після установки нових систем.

Також "Bradley" посилили підвіску, яка, в порівнянні з минулими модифікаціями, втрачала енергомісткість, призводила до зниження кліренсу і підвищення пошкоджень від вибухових пристроїв.

Розробники обладнали M2A4 полегшеними гусеницями і більш довгохідними амортизаторами, які працюють разом з посиленими торсіонами.

Нова БМП також отримала цифрову систему Force XXI Battle Command Brigade and Below (FBCB2), яка покликана підвищити ситуаційну обізнаність на полі бою. Система в реальному часі збирає інформацію про цілі, даючи повну картину на дисплеї командира і механіка-водія машини. Також нові БМП можуть обмінюватися даними за захищеними каналами.

Озброєння БМП залишили на колишньому рівні, але системи управління модернізували - "Bradley" отримала покращену систему керуванням вогнем з новим балістичним обчислювачем, що дозволяє в автоматичному режимі відстежувати дві цілі і забезпечувати коригування гармати.

Основною зброєю залишається 25-мм автоматична гармата M242 Bushmaster, спарена з 7,62-мм кулеметом. Для боротьби з бронетехнікою використовуються протитанковий ракетний комплекс TOW 2.

Як повідомляв "Апостроф", турецька суднобудівна компанія ARES презентувала надводний ударний дрон ULAQ, який може нести різні види керованих ракет.