RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Перемога на виборах і судові розгляди: що заявили Байден і Трамп про підрахунок голосів

Кандидат в президенти США від демократів Джо Байден, який вибився в лідери в ході підрахунку голосів в Пенсільванії, заявив, що його команда ще не готова оголосити про перемогу в виборах, але всім вже ясно, що вони їх виграють.

Підрахунок голосів на президентських виборах в США: хто перемагає (оновлюється)

Про це він сказав під час виступу перед прихильниками в місті Вілмінгтон штату Делавер, яке транслював телеканал FoxNews.

"Поки ми не можемо виступити з заключною заявою про перемогу, але цифри не залишають нам сумнівів. Ми виграємо цю гонку ... Ми готуємося виграти більше 300 голосів вибірників", - сказав політик.

Байден також запевнив, що що не дозволить призупинити підрахунок голосів. Він додав, що на цих виборах його вже підтримали понад 74 мільйонів американців - що більше, ніж отримав "хто-небудь з президентів в історії Сполучених Штатів".

Крім того він наголосив, що впевнений у своїй перемозі в штатах Пенсільванія (20 голосів вибірників), Джорджія (16 голосів), Невада (6 голосів) і Арізона (11 голосів).

Він також звернувся до американців з закликом зберігати терпіння і спокій після напруженої передвиборчої гонки і закликав припинити міжпартійну війну.

"Серйозні розбіжності неминучі при демократії, такі розбіжності корисні, вони свідчать про те, що в суспільстві йде активна дискусія, що люди твердо відстоюють свої погляди. Ми можемо бути опонентами, але не противниками", - сказав він.

У свою чергу опонент Байдена, чинний президент США Дональд Трамп, розкритикував його позицію.

"Байден не повинен неправомірно заявляти про права на пост президента. Я теж міг би зробити таку заяву. Судові розгляди тільки починаються ... До кінця ночі виборів у мене була така велика перевага у всіх цих штатах, але потім вона дивним чином з кожним днем стала зникати. Можливо, це перевага повернеться в міру просування наших судових розглядів", - сказав він.

Верховний суд США у відповідь на вимогу республіканців ухвалив відокремити бюлетені в Пенсільванії, отримані після дня виборів.

Про те, що після скандальних виборів Штати буде ще довго лихоманити, читайте в матеріалі "Апострофа": На лезі бритви: як будуть жити США після президентських виборів.