RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На Алясці літак при посадці збив ведмедя: з'явилися подробиці НП і фото

На Алясці (США) літак авіакомпанії Alaska Airlines під час приземлення збив ведмедя. Тварина загинула, а повітряне судно отримало пошкодження.

Про це повідомляє місцеве видання Anchorage Daily News.

Інцидент стався 15 листопада під час приземлення в аеропорту Якутат. Як повідомив начальник відділу зі зв'язків з громадськістю департаменту транспорту штату Аляска Сем Дапчевич, за 10 хвилин до посадки Boeing 737-700 співробітники аеропорту очистили злітно-посадкову смугу. Однак під час посадки пілоти лайнера помітили двох ведмедів, що бігли.

"Переднє колесо шасі не зачепило ведмедів, але капітан (повітряного судна) відчув удар зліва після того, як ведмеді пробігли під літаком", - розповіли в авіакомпанії.

Як виявилося, від зіткнення з літаком загинула ведмедиця, тоді як ведмежа залишився неушкодженим. Ніхто з членів екіпажу літака і пасажирів під час інциденту не постраждав.

Увага! Фото 18+

Літак отримав пошкодження капота лівого двигуна. В авіакомпанії заявили, що усунення наслідків інциденту займе кілька днів.

Як зазначив представник департаменту транспорту штату, раніше бували випадки, коли літаки збивали при посадці на Алясці оленів, гусей та інших тварин, однак це перший подібний випадок з ведмедем.

У Telegram-каналі "Бурхливий світ" опублікували фото з місця події.

Як повідомляв "Апостроф", В Новосибірську, 13 листопада, здійснив аварійну посадку транспортний літак Ан-124 "Руслан", він прокотився злітно-посадковою смугою довжиною 3,5 км, але зупинитися зміг тільки через кілька сотень метрів після її закінчення. Причиною інциденту стало те, що на зльоті повітряне судно зіткнулося зі зграєю птахів.