RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

США випробували нову ядерну бомбу: відео

На секретному військовому полігоні Тонопа в штаті Невада відбулися випробування керованої авіаційної ядерної бомби "В61-12".

Відео, опубліковане на YouTube-каналі "Sleuth Media", було зроблено Національною лабораторією Сандія - однією з державних експериментальних платформ Міністерства енергетики США з розробки, створення та випробування неядерних компонентів ядерної зброї.

В ході випробувань винищувач п'ятого покоління Lockheed Martin F-35А Lightning II скинув модель бомби. Випробування провели 25 серпня, але інформація з'явилася тільки зараз, бо використання подібних винищувачів не афішували настільки детально.

Маса бомби 375 кг, довжина - 3,6 метрів.

Мета випробувань за участю F-35A - повноцінна демонстрація систем озброєння, покликана підвищити впевненість в тому, що бомба завжди буде працювати, коли це необхідно, і ніколи ні за яких інших обставин.

"Ми успішно виконали це історичне, перше в історії льотне випробування F-35A на полігоні Тонопа відповідно до зазначених критеріїв доставки", - заявив диспетчер полігону Брайан Адкінс.

Представник лабораторії Сандія Стівен Семюелс зазначив, що це було перше випробування всіх систем, включаючи механічну, електричну, зв'язок і відключення між B61-12 і F-35A.

Передбачається, що у бомби В61-12 буде потужність близько 50-ти кілотонн і інерційно-супутникова система наведення, аналогічна керованим бомбам JDAM. Удосконалена хвостова частина бомби дозволила розміщувати заряд у внутрішніх відсіках F-35.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні 2020 року США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.