RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Трамп підписав бюджет США на 2021 рік: яку допомогу отримає Україна

Президент США Дональд Трамп у понеділок, 28 грудня, підписав затверджений Конгресом закон про державний бюджет США на 2021 фінансовий рік. Він передбачає виділення 290 млн доларів на протидію російському впливу і 300 млн доларів на протидію Китаю, а також виділення допомоги Україні в розмірі 250 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

Бюджет США передбачає статтю видатків на протидію впливу Росії і її спробам посіяти недовіру до демократичних інститутів у всьому світі. Крім того, в бюджеті передбачено заборону на фінансування діяльності, яка може сприяти стратегічним цілям РФ, і загрожує інтересам нацбезпеки США.

Також Вашингтон планує виділити кошти на підтримку програм розвитку демократій в Росії, країнах Європи, Євразії та Центральної Азії, а також продовжить заборону на фінансування будь-якої діяльності з визнання суверенітету Росії над окупованим українським Кримом.

Конгрес також у зв'язку з ризиком кібершпіонажу та кіберзагрозами обмежив Мінторгу, Мін'юсту і NASA можливість придбання в Росії, Китаю, КНДР та Ірану різного роду інформаційних систем.

Як зазначається в законі, директор ЦРУ протягом 100 днів має надати Конгресу доповідь про корупцію і корупційну діяльність великих бізнесменів з Росії, а також країн Східної Європи, які, зокрема, підтримують російський уряд.

Бюджет США передбачає виділення військової допомоги Україні в 250 млн доларів, яка надається в рамках ініціативи сприяння в сфері безпеки і піде на підтримку Збройних сил України.

Крім того, документ посилить санкції проти російських трубопровідних проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Як повідомляв "Апостроф", 24 грудня президент США Дональд Трамп ветував оборонний бюджет на 740 млрд доларів, раніше схвалений Конгресом, який включає військову допомогу Україні і розширення санкцій проти "Північного потоку-2".