RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Сенат США внесли резолюцію про імпічмент Трампа: що буде далі

Палата представників Конгресу США внесла в Сенат резолюцію про імпічмент 45-го президента Америки Дональда Трампа. Слухання у справі розпочнуться з 8 лютого.

Про це повідомляє CNN.

Відомо, що резолюцію по Трампу винесли на основі статті "підбурювання до заколоту".

Засідання 8 лютого пройде в форматі судового розгляду, в кінці процесу винесуть вирок. Сторони повинні викликати свідків і пред'явити додаткові документи.

Напередодні лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл звернувся до Палати представників з проханням відкласти розгляд до середини лютого, щоб дати Трампу більше часу для підготовки захисту від звинувачень, але його прохання було відхилене.

Варто відзначити, що вперше процедуру імпічменту Трампа запустили у вересні 2019 року. Її причиною став скандал, який почався після публікацій The Washington Post і The New York Times про можливий тиск глави Білого дому на президента України Володимира Зеленського.

Трамп став третім лідером в історії США, щодо якого була запущена процедура імпічменту, і єдиним, якому Палата представників оголосила імпічмент двічі.

Нагадаємо, 6 січня на мітингу, який відбувся перед Білим домом, Трамп у черговий раз заявив, що не визнає поразки на виборах, і закликав людей йти до будівлі Конгресу, де повинні були оголосити переможцем виборів Байдена.

Протестуючі взяли штурмом Капітолій, у результаті заворушень загинули п'ятеро людей, серед них і офіцер поліції Капітолію, а в Вашингтоні через це оголосили надзвичайний стан.