RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо імпічменту Трампа: що відбувається

Сенат США 9 лютого вдруге розглянув імпічмент 45-го президента країни Дональда Трампа. В якості суддів виступили 100 сенаторів. 56 з них погодилися з тим, що процедура імпічменту є конституційною, 44 законодавця висловилися проти.

Про це повідомляє АР.

Відзначимо, члени Сенату мають визначити, чи винен Трамп в "підбурюванні до заколоту". Йдеться про штурм Капітолію 6 січня з метою скасування виборів, що, на думку прокурорів, є "найтяжчим конституційним злочином".

Адвокати Трампа намагалися переконати Сенат припинити судовий розгляд, визнавши імпічмент Трампа неконституційним та стверджуючи, що він "розірве країну на частини".

Однак 56 голосів сенаторів проти 44 було віддано за те, що імпічмент Трампа відповідає основному закону США і Сенат має юрисдикцію для його розгляду.

Республіканці, які голосували проти, дали зрозуміти, що мають намір домогтися виправдання Трампа. Для винесення колишньому президенту імпічменту, необхідно отримати 67 голосів в Сенаті.

Читайте також матеріал "Апострофа": Імпічмент Трампа може привести до ще більш жахливих подій в США - політолог Дейн Уотерс.