RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Байден відкрив Америку: новий глава Білого Дому скасував указ Трампа

Тимчасову заборону на в'їзд в США іноземців, яка діяла з квітня 2020 року, було скасовано президентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Попередник Байдена на посаді Дональд Трамп мотивував закриття країни від біженців та іммігрантів, зіславшись на небезпечну епідеміологічну ситуацію. Заборона на в'їзд торкнулася також фахівців, які раніше без проблем отримували робочі візи.

Правозахисники вже тоді звинувачували Трампа у використанні ситуації з пандемією, щоб посилити імміграційні правила і відгородити країну від решти світу.

Скасовуючи указ Трампа, Байден зазначив, що ця заборона "шкодить Сполученим Штатам, а також членам сімей громадян США, які не можуть приєднатися тут до своїх родин".

"Це також шкодить галузям економіки США, де використовуються таланти з усього світу. І це шкодить людям, які отримали імміграційні візи в рамках лотереї (" Грін карт ") на 2020 фінансовий рік", - цитує президента США прес-служба Білого дому.

Раніше Джо Байден вже скасував один з указів Трампа і дозволив возз'єднатися сім'ям, які нелегально перетнули кордон з Мексикою.

Як повідомляв "Апостроф", в річницю окупації українського Криму Росією президент США Джо Байден заявив, що їхня країна ніколи не визнає незаконну анексію півострова.