RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У США анонсували будівництво першого в світі космічного готелю - з ресторанами і кінотеатрами: фото

У 2025 році планується розпочати будівництво першого в світі космічного готелю на низькій навколоземній орбіті.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Станція Voyager Station, розроблена Orbital Assembly Corporation (OAC), може бути введена в експлуатацію вже в 2027 році з інфраструктурою, побудованою на орбіті навколо Землі. У будівлі планують зробити ресторани, кінотеатр, спа-салон, тренажерний зал і кімнати, розраховані на 400 осіб. Станція матиме форму великого кола і обертатиметься для створення штучної гравітації, яка буде встановлена на рівні, аналогічному гравітації на поверхні Місяця.

На зовнішній стороні станції хочуть закріпити капсули. Ці 24 модуля будуть призначені для знаходження екіпажу. Багато з них продадуть приватним компаніям, уряду. Але деякі зможуть купити і приватні особи, використовуючи їх як вілли.

Інформації про вартість будівництва поки немає. Також невідома майбутня ціна за ніч в такому готелі.

Космічні кораблі зроблять можливим швидкий доступ від Землі до станції і назад. Вони також будуть транспортувати вантаж. Середня вартість запуску матеріалу в космос довгий час становила близько 8000 доларів за кілограм, але через багаторазове використання Falcon 9 вона впала до 2000 доларів за кілограм.

Будівництвом і розробкою Voyager Station займається команда з ветеранів NASA, пілотів, інженерів та архітекторів. Спочатку група планує випробувати концепцію на набагато меншому за розміром прототипі станції і установці, яка вільно літає в умовах мікрогравітації, подібній Міжнародній космічній станції.

Як повідомляв "Апостроф", 22 лютого NASA показало відео, зняте марсоходом Perseverance.