RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

США розширять санкції проти Росії через отруєння Навального: перші подробиці

Міністерство торгівлі США розширить експортні обмеження щодо РФ через отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства у середу, 17 березня.

Експортні обмеження проти Росії відповідно до рішення державного секретаря від 2 березня 2021 року про те, що уряд Росії використовував хімічну або біологічну зброю з порушенням міжнародного права з використанням летальної хімічної речовини або біологічної зброї проти власних громадян, будуть доповнені.

"Міністерство торгівлі прагне запобігти доступу Росії до чутливих технологій США, які можуть бути спрямовані на її шкідливу діяльність з використанням хімічної зброї", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до постанови державного секретаря від 2 березня 2021 року та введення нових санкцій, що набирають чинності з 18 березня 2021 року, Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі розгляне заявки на отримання ліцензії за презумпцією відмови в експорті та реекспорті товарів, що контролюються з міркувань національної безпеки (пунктів NS), призначених для Росії. З 18 березня 2021 року BIS також призупинить винятки з ліцензій на обслуговування та заміну деталей та обладнання (RPL), необмежених технологій та програмного забезпечення (TSU), а також додаткового дозволеного реекспорту (APR) для товарів NS, призначених для Росії.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден жорстко висловився про главу РФ Володимира Путіна і назвав його "вбивцею". Також він підкреслив, що президент Росії "заплатить ціну" за втручання у вибори в США.

Раніше радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван повідомив, що США спільно з Євросоюзом готують нові санкції проти Росії через отруєння опозиціонера Олексія Навального.