RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У США спалахнули масштабні безлади після вбивства молодого афроамериканця: фото і відео

В американському місті Бруклін-Сентер (штат Міннесота) відбулися масові заворушення і зіткнення з поліцією після того, як 20-річного афроамериканця Данте Райта під час затримання застрелив поліцейський.

Про це повідомляє видання ABC News.

Автомобіль Райта поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів виявилося, що на його затримання видано ордер. Коли Райта спробували затримати, він сів за кермо автомобіля і спробував утекти. Поліцейський відкрив вогонь з табельної зброї.

З вогнепальними пораненнями Данте Райт проїхав кілька вулиць і зупинився, коли врізався в інший автомобіль. Йому намагалися надати медичну допомогу, однак рана виявилася смертельною.

Через кілька годин після смертельної стрілянини на місці події зібралися десятки демонстрантів під гаслами "Black Live".

Джон Харрінгтон, комісар Департаменту громадської безпеки штату Міннесота, заявив, що на місці події було близько 100 чоловік, які були "сильно обурені". Натовп попросили розійтися, однак десятки людей рушили до штаб-квартирі департаменту поліції Бруклінського центру.

Під час протестів хтось прострілив двері поліцейської дільниці, також було пошкоджено кілька поліцейських автомобілів і пограбовано магазини в торгових центрах. Щоб припинити заворушення, поліцейські застосували сльозогінний газ.

Мер Бруклін-Сентра оголосив в місті комендантську годину, скасовані заняття в місцевих школах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американське суспільство сколихнула вбивство поліцейськими в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда