RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Бразилії спалахнули масові протести через ситуацію з COVID-19: люди "повстали" в 200 містах

У суботу, 29 травня, по всій Бразилії пройшли масові протести проти політики президента Жаіра Болсонару по боротьбі з COVID-19.

Про це повідомляє портал G1.Globo.

Населення країни не влаштовує як бразильський президент справляється з кризою, викликаною коронавірусом.

Протести пройшли у всіх 26 штатах і у федеральному окрузі. Як пише The Guardian, їх провели як мінімум в 200 містах і селищах, це стало найбільшою з початку поширення коронавірусної інфекції антиурядової акцією.

Мітингувальники закликали до закупівлі вакцин проти COVID-19, до надання екстреної допомоги населенню, до повернення програми соціальної підтримки в період пандемії, до дотримання прав громадян на освіту та охорону здоров'я. Деякі з демонстрантів несли плакати, що закликають до імпічменту Болсонару.

На даний момент, Бразилія займає друге в світі місце за кількістю смертей від COVID-19. При цьому президент раніше заперечував небезпеку хвороби. Довгий час він відмовлявся вводити в країні обмеження в зв'язку з епідемією, зокрема, виступав проти введення соціальної дистанції і закриття магазинів, а також самоізоляції. Незважаючи на епідемію, він продовжував брати участь у зустрічах зі своїми прихильниками, де з'являвся без маски.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в січні цього року президента Бразилії місцеві індіанці звинуватили в страшних злочинах.