RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Кібератака на найбільший в світі м'ясний концерн: США заявили про російський слід і звернулися до Кремля

У кібератаці на найбільший в світі м'ясний концерн JBS, яка призвела до зупинки виробництва на підприємствах в США, Канаді та Австралії, підозрюють хакерську групу REvil, яка діє з території Росії. У Білому домі заявили, що проблему кіберзлочинності президент США Джо Байден буде обговорювати з російським лідером Володимиром Путіним на зустрічі в Женеві 16 червня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про причетність до кібератаки групи REvil, чиї програми-вимагачі відомі під назвою Sodinokibi, заявили у Федеральному бюро розслідувань США. Це стало приводом для звернення державного секретаря США Ентоні Блінкен до російського уряду з вимогою більш активно боротися зі злочинними угрупованнями, які здійснюють кібератаки проти американських компаній і об'єктів інфраструктури, і не приховувати причетних до злочинів осіб.

"Організація, яка несе відповідальність за цю атаку, її лідери були в Росії, знаходяться в Росії, тому я думаю, що Росія зобов'язана зробити все, щоб цього не відбувалося", - підкреслив Блінкен.

Як повідомили в Білому будинок, президент США Джо Байден має намір обговорити кібератаки і можливе укриття хакерів в Росії з Володимиром Путіним на зустрічі в Женеві 16 червня.

"Держави, які ведуть себе відповідально, не дають притулок кібервимагачам", - сказала з цього приводу прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Представники російської влади не вважають не вважають себе відповідальними за дії хакерських угруповань, які, за їхніми словами, можуть діяти з різних країн світу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американська компанія Colonial Pipeline Company, яка є найбільшим оператором трубопроводів в США, через хакерську атаку була змушена відключити частину своїх комп'ютерних систем, влади з цього приводу оголосили надзвичайний стан.