RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Тропічний шторм обрушився на США: багато загиблих, відео

В результаті тропічного шторму Клодетт, який обрушився 19 червня на американське узбережжя Мексиканської затоки і продовжує свій рух в східну частину США, загинули не менше 12 осіб, більшість з них - діти.

Про це повідомляє USA TODAY.

Клодетт продовжує викликати сильні дощі та загрозу раптових повеней на південному сході США. Так, через шторм сталася аварія з двома автомобілями, загинуло 9 дітей і 1 дорослий на автомагістралі I-65 в окрузі Батлер, штат Алабама, о 14:30. Вісім дітей від 4 до 17 років перебували в одній машині, в інший - загинув батько і 9-місячна дитина.

Ця катастрофа блокувала рух в обох напрямках більшу частину дня. За підтвердженою інформацією, діти ходили в школу Рілтаун.

Шериф округу Батлер Денні Бонд зізнався, що ця жахлива сцена була гіршою дорожньо-транспортною пригодою, яку він коли-небудь бачив. За його словами, в трагедії було задіяно 18 автомобілів, в результаті чого постраждало кілька людей.

Крім того, через шторм повалилося дерево на будинок, де саме перебували 24-річний батько і його 3-річний син - вони загинули.

Через шторм почалися множинні торнадо. Понад 20 людей врятували на човні через повені в Нортпорт, штат Алабама. На даний момент ведуться пошуки людини, яка, можливо, була винесена повінню.

Сильні дощі будуть проходити в частинах центральної і південної Джорджії, центральної та прибережної Південної Кароліни і східній частині Північної Кароліни до ранку понеділка, 21 червня. Вірогідні в цих місцях будуть масштабні стихійні лиха і повені.

Тропічний шторм Клодетт сформувався в Мексиканській затоці та вдарив по штатам Міссісіпі, Алабама, Флорида та Джорджія.

Раніше повідомлялося, 4 травня, на півдні США пронісся торнадо, який руйнував будинки і виривав дерева.