RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Найгірший сценарій: на США обрушився найпотужніший ураган за 150 років, відео

У неділю, 29 серпня, на Луїзіану обрушився ураган Іда. Передбачається, що шторм стане найпотужнішим в регіоні за півтора століття.

Про це повідомляє Wagm TV.

"Це не той шторм, який ми зазвичай спостерігаємо. Це буде набагато сильніше, ніж ми зазвичай бачимо, і, чесно кажучи, якби нам довелося розглянути найгірший сценарій для урагану в Луїзіані, це було б щось дуже, дуже близьке до того, що ми бачимо", - сказав губернатор штату Джон Бел Едвардс.

Швидкість штормового вітру, який зносить все на своєму шляху, досягає майже 250 км/год. Ураган отримав четверту з п'яти категорій, що попереджає про можливі катастрофічні наслідки.

Мер Нового Орлеана ЛаТойя Кантрелл заявила, що адміністрація міста не змогла підготуватися до евакуації його жителів через стрімке посилення Іди від декількох гроз до потужного урагану всього за три дні. Вона закликала людей покинути місто самостійно і попередила про тривале відключення електрики.

У місті заступили на чергування 100 автомобілів швидкої та екстреної медичної допомоги. Розгорнуто 13 міських пошуково-рятувальних команд.

Передбачається, що шторм може накрити Міссісіпі, Алабаму і Флориду, а висота хвилі подекуди сягатиме 2,4 - 3,6 м.

Зазначається, що Іда стала п'ятим за силою штормом, який коли-небудь атакував континентальну частину США.


Тим часом в Каліфорнії вирують масштабні лісові пожежі, викликані тривалою посухою. Під час гасіння одного з них утворився вогненний торнадо.