RU  UA

Кількість жертв перевалила за півсотні: схід США тоне у воді після урагану "Іда"

Жертвами руйнівного урагану "Іда", який вирував на сході США, стали щонайменше 60 осіб. Через стрімкі потоки води люди опинилися заблокованими у своїх домівках та авто і не змогли вибратися. До штату Луїзіана, де кілька тисяч людей лишилися без даху над головою, прибуде президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Північний схід США досі у воді. Там не вщухають дощі, а потоки води один за одним забирають життя.

Повені історичного масштабу вже другий день тероризують Нью-Йорк. Там майже повністю заблокований метрополітен та наземний транспорт. До 20 поїздів на кілька годин застрягли через підтоплення. Рятувальникам довелося виводити людей зі станцій підземки.

Багато рейсів в аеропорту Кеннеді довелося скасувати. Через бурхливі ріки, які течуть вулицями міста, громадян просять не користуватися автівками і без потреби не виходити з дому.

У Нью-Йорку запровадили надзвичайний стан. Там загинули щонайменше п'ятнадцятеро осіб. Це ті люди, які мешкали на нульовому чи першому поверхах будинків або були заблоковані в своїх автомобілях.

Найбільше загиблих у штаті Нью-Джерсі. Там жертвами урагану стали 23 людини. Здебільшого вони були заручниками транспорту і не змогли з нього вибратися. Ще кілька десятків осіб зникли безвісти.

У Нью-Джерсі також ввели режим надзвичайної ситуації. Саме у цьому штаті найбільше знеструмлених будинків.

У супроводі сильних дощаів і торнадо "Іда" пронеслася штатами Луїзіана, Вірджинія та Меріленд. Буревій виривав дерева з корінням і кидав їх на дорогу. Без електрики залишилися мільйони людей.

Проте є і ті, хто в нищівному ударі "Іди" намагався знайти позитив. У Нью-Йорку чоловік взяв кальян, надувний матрац і пішов плавати у відкрите вуличне море.

"Іда" прийшла до США з узбережжя Мексиканської затоки 29 серпня. Стихію назвали найпотужнішим ураганом у США за останні півтора десятиліття. Він поступається за силою тільки "Катріні". Цей ураган у 2005 році завдав колосальної шкоди Луїзіані.