RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Для захисту від будь-якої російської агресії": США пообіцяли Україні летальну зброю

США продовжуватимуть надавати необхідну військову допомогу Україні, включаючи летальну оборонну зброю, для протистояння агресії з боку Росії.

Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен 10 листопада, прес-конференцію транслювало Міністерство закордонних справ України

Прихильність США суверенітету України проявляється в тому числі в наданні допомоги в сфері оборони.

"Конгрес на запит адміністрації виділив майже $400 млн тільки цього фінансового року на допомогу у сфері безпеки. Ми працюватимемо з Конгресом, щоб забезпечити продовження надання необхідної Україні військової допомоги, включаючи летальну оборонну зброю для захисту від будь-якої російської агресії", - повідомив держсекретар.

Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що США та Україна пов'язані надійним партнерством у сфері безпеки.

"Чи буде це обмін розвідувальною інформацією або системи протиповітряної оборони, або щось інше. У нас дуже хороший досвід роботи із США в оборонному секторі, ми ніколи не компрометували Сполучені Штати в цій сфері, і у нас дуже надійне партнерство з Америкою, а також з деякими іншими країнами, які працюють у сфері безпеки з нами", - сказав Кулеба.

Він наголосив, що "Україна не має наміру ні на кого нападати".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава МЗС Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні Блінкен у Вашингтоні підписали оновлену Хартію стратегічного партнерства.