RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

США відклали постачання військової допомоги Україні на $200 млн: у чому причина

Адміністрація президента США Джо Байдена відклала військову допомогу Україні на 200 млн доларів, щоб продовжити можливість тиснути на РФ дипломатичним шляхом. Буде пакет допомоги у значно більшому обсязі.

Про це повідомляє телеканал NBC, з посиланням на свої джерела.

Джерело, знайоме з цим питанням, розповіло телеканалу, що існує низка інших варіантів подальшої допомоги Україні, включаючи набагато більший пакет військової допомоги, який затвердять, якщо Росія посилить агресію проти України.

Про виділення пакету допомоги у розмірі 200 млн доларів мали повідомити офіційно минулого тижня, але поки що вирішили це відкласти.

"Затримка адміністрацією меншої партії озброєння та військової техніки була призначена для того, щоб дати більше часу дипломатичним зусиллям, щоб розрядити напруженість та зберегти важелі впливу у разі російського нападу на Україну, повідомили NBC News троє людей, знайомих із цим питанням", - йдеться у повідомленні.

Як сказали джерела, Київ попросив у Вашингтона системи протиповітряної оборони, протикорабельні ракети, більше протитанкових ракет Javelin, радіоелектронного придушення, радіолокаційні системи, модернізовані артилерійські боєприпаси та медикаменти. Позитивну відповідь на запит український уряд отримав майже місяць тому.

Раніше "Апостроф" писав, 7 грудня відбулася онлайн-зустріч президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна. Значну частину спілкування глави двох держав присвятили Україні. Глава США попередив лідера РФ, що у разі нового вторгнення його армії в Україну, наслідки будуть "важкими".