RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Рой торнадо вбив у США понад 100 людей: страшні відео наслідків

В американському штаті Кентуккі збільшилася кількість жертв від торнадо, яке пройшло 10 та 11 грудня. Загиблих від цього небезпечного природного явища у США налічується понад ста осіб, станом на 12 грудня.

Про це повідомляє Reuters.

Спалахи торнадо знищили свічкову фабрику, пожежні та поліцейські ділянки в Мейфілд в штаті Кентуккі, прорвали будинок для людей похилого віку в сусідньому американському штаті Міссурі і вбили як мінімум шістьох робітників на складі Amazon в Іллінойсі в місті Едвардсвілл, коли вітер зірвав дах будівлі та знищив стіну розміром більше за футбольне поле.

За словами губернатора Кентуккі Енді Бешира під час своєї прес-конференції, нещодавнє торнадо було найгіршим, найруйнівнішим і смертоносним торнадо в історії штату. Він додав, що до повного знищення свічкового заводу вдалося врятувати близько 40 робітників із 110 людей. Як вважає Бешир, це було би дивом, якби хтось зміг вижити під уламками.

"Руйнування не схожі ні на що, що я бачив у своєму житті, і мені важко висловити це словами. Дуже ймовірно, що тут, у Кентуккі, кількість загиблих перевищить 100 людей", - зазначив губернатор.

Як повідомив директор пожежної служби Мейфілда Джеремі Кризон, чия станція теж була зруйнована смерчем, свічковий завод став купою гнутого металу, сталі та обладнання.

Крім цього, було зруйновано багато споруд із цегли, а машини потрапили під завали. Також постраждали історична будівля Грейвс, з якої злетів шпиль, та Перша об'єднана методистська церква.

Спалахи торнадо утворилися у США 10 та 11 грудня через серію нічних гроз та потужну бурю, що вирувала на північному сході Арканзасу, перемістившись у Міссурі, Теннессі та Кентуккі. Експерти стверджують, що для торнадо створили потрібне середовище надзвичайно висока температура та вологість після шторму.

Як заявив президент США Джо Байден, ця трагедія - одна з найбільших спалахів торнадо в історії Штатів. Він також затвердив федеральне оголошення надзвичайної ситуації у штаті Кентуккі.

За словами президента, він доручив Агентству з охорони навколишнього середовища проаналізувати, яку роль могли зіграти зміни клімату в розпалу шторму, і підняв питання про попередження про торнадо.

Раніше ми опублікували фото та відео торнадо, які утворилися в Техасі. Шість воронок пройшли сходом штату, вириваючи дерева з корінням, пошкоджуючи будинки та електроопори.