RU  UA

​Тисячі людей залишилися без домівок: у Бразилії вирує нищівний шторм

Одинадцятеро людей загинули внаслідок потужних дощів у Бразилії. Зливи призвели до розливу річок, повеней та зсувів. Негода не вщухає в регіоні вже майже тиждень. Без даху над головою залишилися понад шість тисяч місцевих жителів.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Нищівний шторм пронісся північно-східною Бразилією. Негода затопила села, зруйнувала будинки та повиривала з корінням дерева.

Найбільше від негоди постраждали штати Баїя та Мінас-Жерайс. За даними цивільної оборони, понад 15 тисяч місцевих жителів покинули власні оселі. Ще більше шести тисяч залишилися без даху над головою.

“Я саме поралася на кухні, коли мій син зателефонував мені. Каже: "Мамо, лишень поглянь у вікно". Тоді він приїхав за мною, і ми втекли”, – розповідає місцева жителька Марія Консеікао

Надзвичайний стан оголосили у понад півсотні муніципалітетах. Кількість загиблих сягнула вже 11-ти. Утім місцева влада попереджає, що жертв може більшати. Ще майже триста бразильців госпіталізували з травмами чи пораненнями. Дістатися деяких регіонів рятувальникам не під силу. Стихія буквально відрізала низку селищ від цивілізації. Всього за кілька днів у країні випала 5-місячна норма опадів.

Велика вода знищила кілька мостів та гребель, розмила дороги та обірвала лінії електропередач. Аби оцінити збитки до регіону вирушило вище керівництво держави. Власникам зруйнованих осель обіцяють надати фінансову допомогу.