RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

США нададуть Україні гуманітарну допомогу на 50 млн доларів: куди підуть гроші

Сполучені Штати Америки нададуть додаткову гуманітарну допомогу українцям у розмірі близько 54 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Держдепартамент США.

"Заради благополуччя простих українців ми оголошуємо про надання майже 54 мільйонів доларів гуманітарної допомоги тим, хто постраждав від подальшого російського вторгнення. Це фінансування включає майже 26 мільйонів доларів від Державного департаменту та 28 мільйонів доларів від Агентства США з міжнародного розвитку", - йдеться у повідомленні.

Гуманітарна допомога включає забезпечення українців продуктами харчування, безпечною питною водою, житлом, невідкладною медичною допомогою тощо.

"Наше фінансування також допоможе гуманітарним організаціям підтримувати контакти між членами сімей, які були розлучені через конфлікт, що, як ми сподіваємося, в деяких випадках призведе до возз'єднання. Сполучені Штати високо оцінюють гостинність сусідніх країн регіону, які рятуються втечею українців, і ми дипломатично підтримуємо їхні зусилля щодо збереження своїх кордонів відкритими та допомагаємо тим, хто шукає міжнародний захист", - наголошується в Держдепартаменті США.

У повідомленні закликають міжнародне співтовариство приймати українців, котрі рятуються від збройного нападу на країну російськими окупантами.

На даний момент США відправили вже 405 мільйонів доларів Україні гуманітарної допомоги з 2014 року.

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати Америки відправлять Україні ще 350 млн доларів військової допомоги за дорученням президента США Джо Байдена.