RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

США передадуть Україні озброєння на 1 млрд доларів: що увійшло до списку

США передадуть Україні військову допомогу сумою на 1 млрд доларів вже на цьому тижні. Зокрема, вона складається із систем ППО, протитанкових комплексів, безпілотників та іншого.

Про це заявив Джо Байден на свій пресконференції у середу, 16 березня.

Уже на поточному тижні Україна отримає оборонну допомогу від Сполучених Штатів у вигляді 800 систем ППО, 9 тисяч протитанкових комплексів, безпілотників, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї та 20 мільйонів боєприпасів.

"Світ єдиний у нашій підтримці України та нашій рішучості змусити президента Росії Володимира Путіна заплатити дуже високу ціну. Америка очолює ці зусилля разом із нашими союзниками та партнерами, забезпечуючи величезний рівень безпеки та гуманітарної допомоги, яку ми даємо сьогодні, і ми збираємося продовжувати робити більше найближчими днями та тижнями", - запевнив Байден.

За словами обізнаних чиновників, пакет військової допомоги буде включати протитанкові ракети і більше оборонної зброї, яку США вже надають, включаючи протитанкові ракети Javelin і Stinger. Однак, вони зазначили, що допомога не досягне встановлення безпольотної зони або передачі винищувачів.

Раніше "Апостроф" повідомляв , що президент США Джо Байден погодив надання України безпрецедентних 13,6 млрд доларів. Половина суми піде на озброєння та оснащення ЗСУ, а інші частини на гуманітарну та економічну допомогу для нашої держави.