RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Це Путін винен: Байден пояснив причину нафтової кризи і пообіцяв її погасити

Президент США Джо Байден пов'язав підвищення цін на бензин у США безпосередньо із рішенням президента РФ Володимира Путіна про вторгнення в Україну.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

У своєму виступі в Білому домі Байден сказав, що бензин аз у США коштує у середньому близько 4,20 долара за галон порівняно з 3,30 долара на початку року.

"Причина цього в путінській війні. І тепер багато людей більше не купують російську нафту по всьому світу. Я заборонив російський імпорт нафти тут, в Америці. Республіканці та демократи в Конгресі закликали і підтримали це. Це правильно. Але я сказав тоді, що це буде дорого коштувати. У міру того, як російська нафта йде геть зі світового ринку, пропозиція нафти падає, а ціни зростають. Тепер підвищення цін Путіним б'є по американцях", - сказав Байден.

Тому США необхідно збільшити поставки нафти. І Штати щодня вивільнятимуть із стратегічних резервів 1 мільйон барелів протягом півроку. Це дасть час компаніям збільшити видобуток нафти.

Раніше сьогодні Білий дім заявив, що Байден оголосить про безпрецедентне вивільнення нафти з резервів США і вживе кроків, щоб покарати нафтові компанії за те, що вони не збільшують видобуток за рахунок невикористаних орендних площ на федеральних землях.

"Наші ціни зростають через дії Путіна. Недостатньо пропозиції. І суть у тому, що якщо ми хочемо знизити ціни на бензин, нам потрібно збільшити пропозицію нафти прямо зараз", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 1 березня Байден заявив: США відкриють резерви і почнуть продаж нафти, щоб збити ціну енергоносіїв відповідно до зобов'язань у рамках Міжнародної енергетичної програми.