RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Не для слабких нервів: Маск попередив колоністів Марса про майбутні труднощі

Відомий американський бізнесмен, засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск розповів про умови польоту космічних колоністів на Марс, а також труднощі, з якими їм доведеться зіткнутися.

Про це він розповів в інтерв'ю Daily Mail.

Маск зазначив, що перші колоністи, які прибувають на Марс, повинні бути витривалими і готовими до тісних умов та важкої роботи. За його словами, життя на Марсі для перших колоністів буде "небезпечним, тісним і важким".

Генеральний директор SpaceX зазначив, що квиток в один кінець на Червону планету коштуватиме першому поколінню колоністів 100 000 доларів. Він додав, що планується запуск 1000 зорельотів партіями кожні два роки протягом 2030-х та 2040-х років, кожен з яких утримуватиме 100 або більше колоністів.

За словами Маска, йдеться про необхідність створення самодостатньої колонії на Червоній планеті. Він додав, що це фінансуватиметься людьми, які платять по 100 000 доларів кожен за квиток на один кінець на величезному космічному кораблі Starship.

Раніше ми повідомляли, що в Україні відкриється представництво Starlink Ілона Маска, який дає доступ до широкосмугового супутникового інтернету в будь-якій точці планети.