RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Австрія виступила проти членства України в ЄС

Міністр закордонний справ Австрії Александр Шалленберг пояснив позицію своєї держави, яка не хоче бачити Україну в Євросоюзі. На його думку, Україні не варто пропонувати членство в ЄС.

Про це він заявив на 14-му саміті європейських медіа в Лех-ам-Арльберзі, пише ЄП.

Очільник МЗС Австрії вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата в червні цього року, як розраховує президент Володимир Зеленський. Таку позицію він обґрунтував тим, що країни Західних Балкан проходили набагато довгий шлях до кандидатства.

Окрім цього, Шалленберг переконаний, що Україні взагалі не варто ставати членом Євросоюзу ні зараз, ні в подальшому. Він розглядає "інший шлях" для України, аніж повноцінне членство.

За словами міністра, мають бути інші моделі співпраці України з ЄС без повного вступу, наприклад, доєднання до Єдиної економічної зони ЄС або збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг хоче бачити більше гнучкості в пошуку механізмів зближення України та ЄС.

Однак, він підтримав подальше поглиблення відносин ЄС та України, наголосивши на тому, що "ми експортуємо наший західний спосіб життя".

Водночас рішення надання Україні статусу країни-кандидата на членство у Євросоюзі має бути оголошене наприкінці червня.