RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У США учень відкрив стрілянину у школі: загинули десятки людей, фото вбивці

У вівторок, 24 травня, у штаті Техас (США) 18-річний хлопець відкрив стрілянину в школі "Robb Elementary school" у місті Ювалді, унаслідок чого, за попередніми даними, померло 18 учнів та 3 дорослих. Самого стрільця вбили співробітники служби реагування.

Про це повідомили у виданні abc.news.

Вчинив стрілянину Сальвадор Ромас, який увірвався у школу з пістолетом і, можливо, гвинтівкою та вбив близько 21 особу, а ще декількох людей серйозно поранив. Вбивцю застрелили співробітники служби реагування, двох з яких Ромас теж поранив.

За словами губернатора штату Грега Абботта, загиблим дітям було від 7 до 11 років, а в критичному стану перебувають щонайменше дві людини - 10-річна дівчинка та 66-річна жінка. Інформація про поранених наразі встановлюється. Також губернатор зазначив, що перед своїм походом у школу, підозрюваний нібито вистрілив у свою бабусю, яка була вдома.

"Коли батьки відвозять своїх дітей до школи, у них є всі підстави знати, що вони зможуть забрати свою дитину, коли цей навчальний день закінчиться. І є сім'ї, які зараз у жалобі. Штат Техас сумує разом із ними через те, що ці батьки не зможуть забрати своїх дітей", – сказав губернатор Грег Абботт.

Також він додав, що стрілець покинув своє авто біля школи, увійшов до школи зі зброєю, і після стрілянини забарикадувався в будівлі школи. Поки що його мотиви невідомі.

Сальвадор РомасФото: abc.news

Раніше "Апостроф" повідомляв, що американець у військовій формі відкрив стрілянину в супермаркеті в штаті Нью-Йорк та вбив 10 людей. Масове вбивство стрілець транслював у прямому етері в соцмережі.