RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Є один цікавий момент: американські фахівці вивчили військову техніку Росії

Американські фахівці вивчили захоплену російську військову техніку в Україні та дійшли висновку, що практично все обладнання включає деталі від компаній із США та Євросоюзу.

Читайте також: Оборона Сєвєродонецька та розгром окупанта на Півдні: онлайн подій війни 3 червня

Про це повідомляє The New York Times.

Фахівці розбирали російські боєприпаси та обладнання, у тому числі системи наведення ракет та лазерні далекоміри.

"Дослідники, запрошені українською Службою безпеки для незалежного аналізу російської техніки, виявили, що майже вся вона включала деталі від компаній із США та Європейського Союзу: мікросхеми, друковані плати, двигуни, антени та інші деталі", - йдеться у публікації.

Один з дослідників Conflict Armament Research – компанії, яка ідентифікує та відслідковує зброю та боєприпаси, Деміен Сплітерс стверджує, що російські компанії десятиліттями мали доступ до "неперервних поставок" західних технологій.

"Передові російські системи озброєння та зв'язку були побудовані на базі західних чіпів", - сказав він.

У той же час, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, через санкції, експорт напівпровідників до РФ скоротився на 90%.

Варто зазначити, що, крім США, десятки інших європейських країн використали заборони експорту, щоб обмежити можливості Росії виробляти зброю. Як результат - РФ зіштовхнулася із серйозними труднощами з отриманням мікрочіпів для поповнення своїх запасів високоточної зброї, зазначив високопосадовець.

Раніше ми писали, що під Херсоном звичайний роботяга вкрав ворожий "Урал" і передав його ЗСУ.